Log In
11/11/2016

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος

logo-kefi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αντιμετωπίζοντας το φαινομενικά αδύνατο – Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα

για τον Καρκίνο του Παγκρέατος»

 Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2016, Πολυχώρος IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα), 17:00-20:00.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου συμμετέχει στην 3η Παγκόσμια Ημέρα για τον Παγκρεατικό Καρκίνο με εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο, που διοργανώνουν τα μέλη της το μήνα Νοέμβριο, σε τέσσερις πόλεις: Λάρισα, Πάτρα, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:00-20:00, στον Πολυχώρο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

kefi-photo-1Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της ΕΟΠΕ- Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και της ΕΜΚΑΠΕΣ- Εταιρείας Μελέτης Καρκίνου Πεπτικού Συστήματος και υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma.

Τα στατιστικά στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο για τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη για τις επιπτώσεις του καρκίνου του παγκρέατος στην επιβίωση, την ποιότητα ζωής, την οικονομική επιβάρυνση των Ευρωπαίων ασθενών, η μέση επιβίωση από το χρόνο της διάγνωσης είναι μόλις 6 μήνες.

Οι αριθμοί είναι σίγουρα μια αδυσώπητη πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι και τα συμπτώματα, τα μηνύματα που στέλνει το σώμα μας και τα οποία δυστυχώς αγνοούμε για πολύ καιρό ή ακόμη και τα παρερμηνεύουμε. Για παράδειγμα  ένας πόνος στην κοιλιακή ή την οσφυακή χώρα, που επιμένει χωρίς να του δίνουμε την πρέπουσα σημασία, χρειάζεται να μας κινητοποιήσει άμεσα. Αλλά και οι γιατροί θα πρέπει να αναρωτηθούν «τι άλλο μπορεί να είναι» για συμπτώματα των ασθενών τους , που επιμένουν παρά την αγωγή που έχουν δώσει.

kefi-photo-2

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα της κας Ζωής Γραμματόγλου, Προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και θα ακολουθήσουν οι Χαιρετισμοί της κας Ιωάννας  Καραβάνα, Προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, καθώς και του κ. Χαρίδημου Μαρκογιαννάκη, Επιμελητή Β’ΕΣΥ, Α΄Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιπποκράτειο, ο οποίος θα αποτελέσει  βασικό Σχολιαστή της εκδήλωσης.

Η πρώτη επιστημονική ενότητα θα αρχίσει με τον κ. Δημήτριο Ζαχαρούλη, Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα ομιλίας «Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, το σημαντικότερο βήμα στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση μιας δύσκολης ασθένειας», τη σκυτάλη θα λάβει ο κ. Επαμεινώνδας Σαμαντάς, Συντονιστής Διευθυντής Γ’ Ογκολογικής Κλινικής, Γενικό Ογκολογικό ΝΣΚ Κηφισιάς “οι Άγιοι Ανάργυροι”, ο οποίος θα αναφερθεί στα νεότερα δεδομένα στη φαρμακευτική θεραπεία του παγκρεατικού καρκίνου, θα ακολουθήσει η κα Ιωάννα Σιαφάκα, Αναπλ. Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου Νοσοκομείο “Αρεταίειο”, η οποία θα αναφερθεί στη θεραπεία πόνου και την υποστηρικτική θεραπεία για τους ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του κ. Ευθύμιου Γκότση, Κλινικού Διαιτολόγου BSc, MSc, Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος 401 ΓΣΝΑ, ο οποίος θα αναφερθεί στη Διατροφή των Ασθενών με Καρκίνο του Παγκρέατος.

Η δεύτερη ενότητα θα ξεκινήσει με την κα Μαριλένα Κόμη, Ψυχοπαιδαγωγό – Ψυχοθεραπεύτρια, Επίτιμη Πρόεδρο Κέντρου Ψυχοθεραπείας ΒΙΛΧΕΜ ΡΑΙΧ, EABP, ECP, με θέμα ομιλίας «Τραύμα & Καρκίνος», θα ακολουθήσει η ομιλία της κας Καίτης Αποστολίδου, Προέδρου ΕΛΛ.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου), Αντιπροέδρου ECPC (European Cancer Patient Coalition), η οποία θα αναφερθεί στις αντιλήψεις και τις προσδοκίες των Ασθενών σχετικά με την διάγνωση και την πρόγνωσή τους και θα ολοκληρωθεί με την παρουσία των ασθενών κας Σταυρούλας Σαμαρά και κ. Παναγιώτη Μπαζιωτόπουλου, οι οποίοι θα μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία και θα μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα.

Πληροφορίες:

  • Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών Φαραντάτων 34, 11527, Αθήνα
  • Τηλ/να επικοινωνίας: 210 6468222 / 210 6447 002
  • Email: info@anticancerath.gr
  • ΕΛΛ.Ο.Κ. – Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου,
  • Τηλ/να επικοινωνίας: κα Καίτη Αποστολίδου, 210 3244 390, κιν. 6977 340 758

Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας

pancreatic-programma

pancreatic-invitation-athens-2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML