Με χρυσό βραβείο (Gold) τιμήθηκε η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), στην απονομή των Healthcare Business Awards 2017.
Η ΕΟΠΕ απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες – Δράση προαγωγής της υγείας / ενημέρωσης / ευαισθητοποίησης», για το Πρόγραμμα Ελέγχου Γαμετικής Μετάλλαξης των Γονιδίων BRCA 1 & BRCA 2 σε Γυναίκες με Διάγνωση Πρωτοπαθούς Καρκινώματος Ωοθηκών.
Τα βραβεία που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Health Daily και η Boussias Communications έχουν στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso και εκτός από την ΕΟΠΕ βραβεύθηκαν Σύλλογοι Ασθενών, ΜΚΟ με σημαντική προσφορά στην Υγεία, πανεπιστήμια, δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, άλλες ιατρικές επιστημονικές εταιρείες. Δόθηκαν επίσης, βραβεία σε εθνικές/περιφερειακές πρωτοβουλίες για την υγεία, βραβεία e-health και βραβεία στις επιχειρήσεις εκτός του κλάδου, οι οποίες στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευαισθησίας υλοποιούν σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Υγείας.
H Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) στο πλαίσιο της ερευνητικής της δραστηριότητας και κοινωνικής της προσφοράς έχει αναλάβει την πρωτοβουλία διεξαγωγής ενός δωρεάν προγράμματος ανίχνευσης μεταλλάξεων στα γονίδια BRCA 1 & BRCA 2, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, σε ασθενείς με υψηλόβαθμης κακοήθειας ορώδες επιθηλιακό καρκίνωμα των ωοθηκών (high grade serous ovarian cancer).
Τα οφέλη από την συγκεκριμένη μελέτη η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη ως τώρα μελέτη γονιδιακού ελέγχου μεταλλάξεων στα γονίδια BRCA1/2 σε ασθενείς με καρκίνο ωοθηκών που διενεργήθηκε στον ελληνικό χώρο και γίνεται με χρηματοδότηση της ASTRA ZENECA είναι πολυσήμαντα και πολυεπίπεδα. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προαγωγή του αγαθού της υγείας, παρέχοντας στις οικογένειες των γυναικών που αφορά (περισσότερες από 700 μέχρι τώρα, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται) τη δυνατότητα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης, αλλά και στους θεράποντες ιατρούς σημαντικά στοιχεία για την βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών τους.